Szigetüzemű napelem rendszer

Szigetüzemű napelem rendszer

A fotovoltaikus energia a napsugárzás közvetlen átalakulása egyenáramú elektromossággá. A napsugárzást fotovoltaikus celláknak nevezett félvezető eszközök rögzítik, amelyek képesek fényfotonokat elnyelni és elektronokat kibocsátani. Ha ezek a szabad elektronok ólmok, az eredmény egy elektromos áram, más néven elektromosság. Ezért a fotovoltaikus energia megújuló energia, mert egy kimeríthetetlen energiaforrásból, a Napból származik, amely egyben tiszta, fenntartható és ingyenes erőforrás. Olyan fotovoltaikus rendszereink vannak, amelyek közvetlenül csatlakoznak a fő elektromos hálózathoz, és le vannak választva a hálózatról. Ezeket az elszigetelt áramtermelő rendszereket nem kell egy fő elektromos hálózathoz csatlakoztatni ahhoz, hogy energiát állítsanak elő a Napból, innen ered a szigetüzemű napelem rendszer kifejezés. Általában olyan területeken helyezkednek el, ahol az elektromos áramhoz való hozzáférés korlátozott.

Működési séma szigetüzemű napelem rendszer esetében

A telepítés egyszerű és kényelmes, és lehetőséget kínál a Napból származó ingyenes energia felhasználására, elkerülve a generátor zaját és a dízel üzemanyagköltségeket, valamint a káros kipufogógázokat. Fenntartható és környezetbarát.

A nap folyamán villamos energiát termelünk, amit azonnal elfogyasztunk, és ha akarjuk, tárolhatjuk és később is elfogyaszthatjuk. Az elszigetelt létesítményeket a felhasználó energiaigényének megfelelően kell kialakítani a fotovoltaikus erőmű optimalizálása érdekében. Megfelelően kell tanulmányozni és megtervezni, hogy kiderüljön, milyen típusú készülékek és műszerek a legalkalmasabbak erre a fogyasztásra.

Megvalósítását tekintve, ahogy a neve is sugallja, elsősorban elszigetelt, elektromos hálózati csatlakozás nélküli területeken alkalmazzák, ahol áramra van szükség. Erősen ajánlott, néha szinte nélkülözhetetlen a következő alkalmazásokhoz:

Napelemes szivattyúk mezőgazdasági és ipari közösségek számára

A napkollektoros vízszivattyú közvetlenül a nappali órákban kezd működni, amikor a napelemek által termelt áramerősség elegendő a szivattyú működéséhez. A rendszer napelemekből, konverterből és búvárszivattyúból áll, amelyek egész nap vizet szívnak, és medencében, vagy tárolótartályban tárolják.

Ezt a rendszert kertekben használják, ahol a vizet egy kútból egy tárolóhelyre, termoszba, tartályba vagy medencébe viszik, amelyet feltöltenek és szükség esetén öntözést tesznek lehetővé. Vagy a víz automatikusan vályúkba kerülhet az állatok számára. Megvalósítható még az ipar vízellátására vagy a fő elektromos hálózattól elszigetelt házra, vagy a víz szállítására a tartályok között.

Áramellátás mezőgazdasági, állattartási és ipari felhasználáshoz

Ez a rendszer olyan elszigetelt területek áramellátását oldja meg, ahol nincs fő elektromos hálózat. Ez nagyon fontos a vidéki területek fejlesztése és villamosítása folyamatában lévő országok számára. Alacsony telepítési és karbantartási költséggel rendelkező megoldás. Használható hajók, üvegházak világítására, hűtésre, ablakok automatizálására, fejőrendszerekre stb.

Trévilágítás és közlekedés

Ez egy nagyon gazdaságos erőforrás, amelyet közlekedési lámpákhoz, térvilágításhoz, figyelmeztető táblákhoz, olajfúrótornyokhoz, hirdetőtáblákhoz és elektromos autó töltőállomáshoz használhatnak.

Távközlés és irányítás

A rádió- és televízióantennák, telefonkészülékek, antenna- és adatátviteli állomások, mint például meteorológiai, szeizmikus és vízfolyási szintek is üzemeltethetők szigetüzemű napelem rendszer segítségével, ami biztonságos és gazdaságos.

Az ipari fejlesztésben is találhatunk további alkalmazási területet, mint a telekommunikáció, kőolaj- és gázfinomítók felügyeleti rendszerei, valamint csővezetékek, olajvezetékek és egyéb csővezetékek katódos védelmében, nagy megbízhatóságú rendszerekre van szükség.